Biztonsági matrica

Biztonságtechnikai matricáink hamisítás elleni védelemként, dobozlezárásként, vagy dokumentum hitelesítésként szolgálnak.

Kínálatunkban az egyszerű tekercses biztonsági matricától kezdve, a legbiztonságosabb, gyakorlatilag hamisíthatatlan hologram matricáig minden megtalálható, különféle formákban, méretekben és kiszerelésekben, különös tekintettel a kis mennyiségű, sürgős munkákra. A legmegfelelőbb alapanyag kiválasztásában szívesen nyújtunk segítséget, igény esetén, valamint a gyártás megkezdése előtt fényképes, vagy postai úton ingyenes mintát küldünk.

 

A méret meghatározása

Az címke méretének kiválasztásánál több szempontot szükséges figyelembe venni. Egyrészt adott az etikett címke elhelyezésére rendelkezésre álló hely nagysága, illetve a címkén elhelyezni kívánt tartalom mennyisége

 

Alapanyag választás

Valódi hologram: Hologram gyárban készül, a valódi hologram rendelkezik a legmagasabb biztonsági fokozattal, a 120.000 dpi-s felbontás lehetővé teszi, hogy egészen különleges, gyakorlatilag hamisíthatatlan matrica készüljön, amely látványban is utolérhetetlen. Viszonylag nagy tételben, mérettől függően már pár tízezres példányszámtól, rendelhető, a darabár kifejezetten olcsónak tekinthető, a matrica elkészülési ideje kb. 4-6 hét.

Laser Lights: A Laser Lights technológia alacsony példányszámra (1.000 db-tól elérhető) lett kitalálva. Destruktív (széteső) alapanyag, nehezen hamisítható és gyorsan elkészül (kb. 10 munkanap).

Melegaranyozó fólia (HSF): különleges A hologramos melegaranyozó fólia rendkívül gyakran használt a nyomdaiparban, ám az esetek többségében valamilyen általános, szőnyegminta jellegű fóliát használnak, mivel a múltban nagyon nehéz volt az egyedi alapanyaghoz hozzájutni, hiszen ehhez akár több ezer négyzetméternyi anyagot is meg kellett rendelni.

Hidegfólia (Cold foil): A hidegfólia újabb és valamivel ritkábban használt eljárás. Előnye, hogy sokkal gyorsabb, mint a melegaranyozás és felülnyomható, így könnyebben beilleszthető a gyártási sorba. Ezzel a technológiával nagyon különleges termékeket lehet előállítani. Hátránya, hogy a melegaranyozóval ellentétben komoly mennyiséget kell megrendelni az egyedi hidegfóliából, azonban ahhoz, hogy az előnyei teljesen megjelenjenek, mindenképpen nagy volumenű gyártás szükséges.

VOID alapanyag: A hologram mellett a másik leggyakrabban használt alapanyag az úgynevezett VOID-os matrica. Nevét a roncsolódáskor látható “VOID” feliratról kapta, ami azt jelezte, hogy a matricával leragasztott felület hézagos, tehát érvénytelen. Az eredeti felirat még mindig népszerű, de azóta más szövegek és formák (pl. sakktábla, méhsejtes) is megjelentek az alapanyagokon, ami különböző színekkel és leválási típusokkal kiegészítve szinte bármilyen szükséglethez hozzáigazítható.

 

Ragasztó választás

Nagyon fontos tulajdonság a ragasztóanyag, amelynek szintén meg kell felelnie az adott felhasználási terület elvárásainak. A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány speciális területre szánt alapanyag-ragasztó kombinációt:

 • Magas hőfokot tűrő címkék (különböző hőfokokra és terhelési időkre specializálva)
 • Fagyasztást vagy fagyott felületre ragasztást jól tűrő etikettek
 • Roncsolás nélkül nem eltávolítható címkék
 • Eltávolítás után nyomot hagyó címkék
 • Hosszú távon is vízálló alapanyagok

A címke ragasztó felülete gumi vagy akril bázisú anyagból készül. A gumi bázisú ragasztóanyagok főleg a rövidebb távú címkézési feladatokban és normál hőmérsékleti viszonyok között, míg az akrilbázisú ragasztók a hosszabbtávú illetve extrém hőmérsékleti viszonyok között szerepelnek jól.

 

Felhasználás szerinti speciális címkéink

Kínálatunkban minden feladatra tudunk ideális alapanyagú és ragasztójú jelölő címkét biztosítani, legyen szó bármilyen speciális alkalmazásról is! Bizonyos felhasználási körülmények megkövetelik a kellékanyag tesztelését a felhasználási környezetben, melyhez minden esetben mintát biztosítunk. Kollégáink szakmai felkészültségére nagy hangsúlyt helyezünk, így a legmegfelelőbb címke kiválasztásában szívesen állnak rendelkezésére!

 

 • Biztonsági címke
 • Csomag lezáró címke
 • Ékszercímke
 • Fluo, neon etikett címke
 • Hologram címke
 • Hűtőházi, mirelit, mélyfagyasztós címke
 • Kábeljelölő címke
 • Kémcső címke
 • Kertészeti, faiskolai, facsemete címke
 • Mérleg címke
 • Visszaszedhető címke
 • Non transfer biztonsági címke
 • Biztonsági ragasztószalag
~

Mire lehet használni a biztonsági matricákat?

Dobozok, csomagolások biztonságos lezárása

Kártya érvényesítés, éves, negyedéves, vagy havi formában

Javító, szerelő munkánál biztonsági lezárás, garancia biztosítására

Jegyekre hamisítás védelemként

Sorszámozott matricával ellenőrizhető a legyártott termékek mennyisége

Minősítő jelzés különleges minőségű termékekre

Eredeti minőség megkülönböztetése a hamisítottól

Egyedi design elem

Termékinformációk biztonságos és hamisíthatatlan tárolására

Milyen lehetőségeket kínálunk biztonsági matrica gyártás területén?

Egyedi biztonsági matricáink hamisítás elleni védelemként, nyomatlan biztonsági matricáink elsősorban dekorációs célokat szolgálnak.

Szeretne Ön is biztonsági matricát vállalkozása számára?