Biztonsági matricákat a legtöbb esetben hamisítás elleni védelemként, csomaglezárásként, eredetiség-igazolásként használnak. A matricák használatának mérlegelése során érdemes figyelembe venni a védett termék értékét, a hamisítás, vagy felbontás során felmerülő problémák, eljárások, elvesztett ügyfelek értékét is és ekkor hamar kiderül, hogy a védelem általában sokkal gazdaságosabb.

 

Biztonsági matricákat olyan célokra szoktak használni, mint például:

  • Dobozok, csomagolások, tasakok biztonságos lezárása
  • Kártya-, bérlet érvényesítés
  • Javító, szerelő munkák esetén biztonságos lezárás, garancia biztosítása
  • Időszakos (pl. éves) felülvizsgálatok esetén (pl. elektronikai eszközöknél)
  • Jegyekre hamisítás elleni védelem
  • Minősítő jelzés különleges minőségű termékekre
  • Eredeti minőség megkülönböztetése a hamisítottól
  • Egyedi design elem

Íme néhány képpel illusztrált példa a leggyakoribb felhasználási területekről:

 

Dobozok, csomagolások, tasakok biztonságos lezárása

A csomagolások biztonsági matricával való védelme nem garantálja, hogy a termékhez nem fognak illetéktelenek hozzáférni, hanem a matrica eltávolításával a felbontás tényét rögzíti. Ezeket a matricákat nem lehet újra visszahelyezni pótolni/hamisítani is elég bonyolult eljárással lehet, általában nem éri meg.

Kártya-, bérlet érvényesítés

Érdemes a fontosabb dokumentumokat, igazolásokat, igazolványokat, okleveleket, kártyákat, bérleteket és bármi olyan dolgot, amik értéket képviselnek, biztonsági matricával ellátni, hogy a hamisítóknak még nehezebb dolguk legyen. Egy maximum 99 Ft-os matrica hihetetlen védelemre képes.

Időszakos felülvizsgálati matricák

Nagyon elterjedtek az időszakos felülvizsgálati matricák, melyeket elektronikai, vagy olyan eszközökre ragasztanak, amik időszakos ellenőrzést igényelnek, egy ilyen matricával pedig igazolható ennek elvégzése.

Saját logóval ellátott, mindenre (de főleg postai küldeményekre) ragasztható matrica

Ezeken felül én mindennapos használatra is javaslom a biztonsági matricákat, postai küldemények lezárása saját logós biztonsági hologram matricával pl. egyrészt komolyságot sugároz, másrészt pedig illetéktelenek biztosan nem fogják felbontani a csomagot/levelet, mert nem tudják nyom nélkül visszazárni.

Egyedi design elem

Egy saját logóval ellátott hologram matrica kiváló design elem lehet névjegykártyán, levélküldeményeken, céges papírokon, nyomtatványokon.

“Szeretettel készítve” és “Homemade” matricák

A termék által hordozott érték figyelmes jelzése a vásárló felé, remek eszköz a vevők megbecsülésére, egy egészen különleges módja a vásárlókkal való törődésnek.
30 mm átmérőjű, áttetsző fehér színű, VOID nyomot hagyó, víz-, oldószer-, időjárás-, hő és kopásálló öntapadós biztonsági matrica, nagyon erős ragasztóval.